Μάθετε για το Κοτόπουλο

 

Στήθος


Όλο το στήθος του κοτόπουλου με το κόκκαλο και το δέρμα.Το κρέας είναι λευκό και χαμηλό σε λιπαρά. Είναι ιδανικό για φούρνο, γάστρα και κατσαρόλα. Ειδικά για το φούρνο προτείνεται μαγείρεμα σε λαδόκολλα για να διατηρηθεί ζουμερό.

Πλατάρι


Αποτελεί εκλεκτό μεζέ. Λόγω της περιεκτικότητας του σε λίπος είναι ιδανικό για ζωμούς, σούπες και μαγειρευτά καθώς προσφέρει εξτρά γεύση.

Φτερούγα


Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το προϊόν που διχάζει. Άλλοι το λατρεύουν και άλλοι δεν το προτιμούν. Σαφέστατα έχει τους πιο φανατικούς θαυμαστές που δεν θα χάσουν ευκαιρία να το απολαύουν πανέ, bbq, ακόμα και μαγειρευτό.

Μπούτι


Κάθε κοτόπουλο έχει 2 μπούτια τα οποία με την σειρά του χωρίζονται στο μηρό και το κοπανάκι μέσω μίας κλείδωσης. Το μπούτι περιλαμβάνει κόκκαλο και δέρμα. Το κρέας του χαρακτηρίζεται είναι ροζ και είναι πιο ζουμερό και λιπαρό από το στήθος.

Φιλέτο Μπούτι


Το φιλέτο μπούτι είναι ο μηρός χωρίς κόκκαλο και δέρμα. Είναι το πιο ζουμερό κομμάτι του κοτόπουλου και προτείνεται για κάθε χρήση.

Κοπανάκι


Το κοπανάκι αποτελεί αγαπημένο κομμάτι των παιδιών, ενώ το απολαμβάνει κανείς καλύτερα τρώγοντας με το χέρι. Προτείνεται για πανάρισμα, ψήσιμο στο φούρνο αλλά και για μαγειρευτό.